Bölüm Hakkında
Ticaretin tüm dünyayı tek pazar haline getirecek şekilde gelişmesi, hızlı ve katma değerli taşımacılık faaliyetlerine olan talebin artmasına neden olmuştur. Bu da beraberinde havayolu taşımacılığının gelişmesini sağlamıştır. Havacılık sektörünün gelişimi ülkemizde havacılığa olan ilgiyi artırmış ve buna bağlı olarak rekabetin yoğun yaşandığı havacılık sektöründe eğitimli ve kalifiye personel gereksinimi ortaya çıkmıştır. Program, yönetim ve havacılık konularında sağlam bir temel oluşturarak mezunlarını havacılık kariyerine hazırlamak üzere düzenlenmiş kapsamlı bir ders programına sahiptir. Verilen operasyonel eğitimler sayesinde öğrenciler liderlik, yönetim, yaratıcılık vasıflarına sahip, iletişim, grup çalışması, problem çözme ve eleştirel düşünme becerileri gelişmiş, bilişim teknolojilerini en iyi düzeyde kullanabilen, yaşam boyu öğrenmeye açık ve kendilerini sürekli yenileyen bireyler olarak yetiştirilmektedir. Üniversitemiz, çağdaş istihdam paradigmasını temel alarak özellikle uygulamalı bilimler alanında eğitim verilmesini amaçlamaktadır. Sivil hava ulaştırma işletmeciliği programı da bu alanlar arasındadır. Üniversitemizin, sivil hava ulaştırma işletmeciliği programı nın temel hedefi, sektördeki havayolu ve hava kargo işletmeleri ile yer hizmetleri işletmelerini öğrencilerle buluşturup teorik dersleri uygulama alanına kavuşturabilmektir.
Çalışma Olanakları
Dünyanın en önemli sektörlerinden biri haline gelen ve ülkemizde de her geçen gün gelişmekte olan sivil havacılık sektörüne mesleki donanımını teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirecek nitelikli ara insan gücü kazandırabilmek programımızın temel amacıdır. Öğrenciler havacılık sektörüne yönelik temel bilgileri uygulamalı olarak almaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrencilerin istihdam alanları şunlardır: Havayolu işletmeleri, hava kargo işletmeleri, yer hizmetleri işletmeleri, havalimanları, ikram işletmeleri, özel hava taksi taşımacılığı yapan havayolu işletmeleri.
Dersler Hakkında
Sivil hava ulaştırma işletmeciliği programı müfredatı, havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan personelin verimli bir şekilde sektöre katkı sağlamasını hedeflemektedir. Harekât Performans ve Ramp, Tehlikeli Maddeler, Havacılıkta Sektörel Uygulamalar, Havayolu Yönetimi, Yolcu Hizmetleri, Havacılık Emniyeti dersleri programın temel teknik dersleri arasındadır. Ayrıca müfredat ile öğrencilere havacılık temelli işletme bakış açısı da kazandırılmaktır.