Bölüm Hakkında
Günümüz dünyasında iletişimde etkin rolü üstlenen görsel dil ve gelişen teknolojiler, grafik tasarımın önemini belirgin şekilde arttırmıştır. Bu durum; tasarım, üretim ve basım-yayın alanında farklılığını ortaya koyabilecek yöntembilime hakim, kuram ve uygulama altyapısına sahip kalifiye grafik tasarımcı istihdamını gündeme getirmektedir. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü, temel prensip olarak sanat ve tasarım alanlarında tüm gelişmeleri takip etmeyi, eğitim programlarını güncelleyerek benzerleri ile yarışır düzeyde tutmayı, saygın ve önder konumda olmayı amaç olarak benimsemiştir. Dört yarıyıllık eğitim programı süresince sektörün çalışma alanlarına giren konularda araştırıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı tasarıma sahip, toplumun estetik algılarını geliştirecek özelliklerle donanımlı, görsel dilin şekillenmesinde yetkin, içinde yaşadığı kültür değerlerini çağdaş bir anlayışla yorumlayarak küresel boyutta yeni sentezlere ulaşabilmek için sanat konularında bilgilenmiş, uygulama yöntemlerindeki teknik, bilgi ve becerileri gelişmiş, grafik tasarıma ilişkin temel ilkeleri ve bilgileri özümsemiş, sanatçı-tasarımcı adaylarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Çalışma Alanları
Grafik tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler, görsel tasarım disiplininin ilgili olduğu reklamcılık, basılı medya, sosyal medya, matbaa, web tasarım, endüstriyel tasarım vb. alanlarının kuram ve uygulama yöntemleri hakkında tam bilgi sahibi olurlar.
Dersler Hakkında
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde verilen dersler, tasarımın sorununa yönelik doğru çözümü üretebileceği yöntemleri araştırmayı ve yetkin bir biçimde uygulamayı içerir. Bu nedenle derslerin içeriği; tasarım uygulamaları için gerekli olan bilgisayar destekli tasarım, web tasarım, interaktif tasarım, grafik ve animasyon, sayfa tasarımı alanlarının teknik bilgisi; el yetisi kazandıran desen, illüstrasyon, özgün baskıresim derslerinin sanatsal yaklaşımı ve ambalaj tasarımı, tipografi derslerinin çözümleyici bakış açısı ile çağdaş tasarımın kuram ve uygulamaları üzerine temellenir.