GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE / İNGİLİZCE)

Sanat ve Tasarım Fakültesi

Bölüm Hakkında

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün amacı gerek akademik gerekse sektörel tecrübesi zengin akademik kadromuz ile turizm sektörünün bir dalı olan yiyecek içecek alanında yer almak isteyen öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerinden biri olarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinde istihdam edilen mezun sayısı en fazla olan bölüm olmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli akademik kadronun yetişmesine en yüksek oranda katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda öğrenci odaklı bir anlayışla öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini öncelik edinmek , akademik bilgi üretimi yapmak, sürekli kendini yenileyen ve bildiklerini sektörel uygulamalarla pekiştiren eğitim kadrosuna sahip olmak, milletimizin değerlerini yeni kuşaklara aktarırken onların birer dünya vatandaşı olarak da gelişimlerini sağlayan evrensel perspektifi kazandırmak, kurum içerisinde katılımcı süreçlerin hayata geçirildiği takım çalışmasının esas alındığı biz duygusunun baskın kılındığı bir kültür oluşturmak ve yiyecek sektörünün sorunlarına analitik yaklaşımla kalıcı çözümler üretmek temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

Çalışma Alanları

Mezun öğrencilerimiz öğrenim sürelerini başarıyla tamamladıktan sonra başta yiyecek içecek işletmeleri ve otel işletmelerinin mutfakları olmanın yanı sıra kendi sanatlarıyla isim yaparak kendi işletmelerini yönetebilecek bilgi ve beceri donanımına sahip olacaklardır. Bununla birlikte lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimiz yüksek lisans ve doktora öğrenimlerinin ardından bilim insanı unvanıyla akademisyen olarak iş hayatlarını sürdürebilmektedir.

Dersler Hakkında

Sektör ve üniversite iş birliği ile gerek ulusal gerekse uluslararası yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını sürekli araştıran ve ders planlarını bu kapsamda güncelleyen bir bölüm olarak öğrencilerimizin yiyecek içecek sektörüne başarılı birer yönetici ve şef olarak yetiştiriyoruz. Yalnızca mutfak sanatları değil aynı zamanda yönetim, işletme, finans, muhasebe konularında uzman öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğrenim sürecinde verilen teorik bilgilerle birlikte Türkiye’deki en donanımlı eğitim mutfağı ile laboratuvar ortamında gerçekleştirilen uygulamalarla uluslararası mutfaklara hâkim yenilikçi yaratıcı şefler yetiştiriyoruz. Yabancı dil eğitimi konusunda İngilizce hazırlık ve öğrenim sürecinde yer alan İngilizce dil eğitiminin yanı sıra ikinci ve üçüncü yabancı dil olarak öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Rusça ve Japonca seçmeli dil dersleri ile uluslararası mutfak sanatlarına ve yiyecek içecek sektörüne iletişimi kuvvetli yönetici şefler yetiştirmeyi vadediyoruz. Yurtdışındaki üniversiteler, özel sektör kuruluşları ve diğer eğitim kurumları ile gerçekleştirdiğimiz stratejik işbirlikleri ile öğrencilerimizin yurt dışında staj ve öğrenim deneyimi kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Sekiz yarıyıl süren öğrenim süreci içerisinde öğrencilerimizin yedi yarıyılı tamamlamalarının ardından sekizinci yarıyılın tamamen sektörde iş başında mesleki uygulamalar kapsamında geçirmelerine ve mezuniyet öncesi iş tecrübesi kazanmalarına yönelik bir ders planı sunuyoruz.

ÇAP Yapılabilecek Anadal Programları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları anadal programından Meslek Yüksekokulu Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Gastronomi ve Mutfak Sanatları anadal programından Meslek Yüksekokulu Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Sanat ve Tasarım Fakültesi – Gastronomi ve Mutfak Sanatları – – Gastronomi ve Mutfak Sanatları
0. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
HAZ-1 İngilizce HAZIRLIK-I Zorunlu
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EATA191 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Zorunlu
EGST121 Türkçe GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu
EGST123 Türkçe YİYECEK İÇECEK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ Zorunlu
EGST125 Türkçe GIDA TEKNOLOJİSİ Zorunlu
EYDL191 Türkçe İNGİLİZCE I Zorunlu
Toplam 13 2 0
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EATA192 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II Zorunlu
EGST102 Türkçe HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu
EGST120 Türkçe MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ Zorunlu
EGST122 Türkçe RESTORAN YÖNETİMİ VE MUTFAK TASARIMI Zorunlu
EYDL192 Türkçe İNGİLİZCE II Zorunlu
Toplam 12 4 0
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST203 Türkçe YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Zorunlu
EGST205 Türkçe BESLENME İLKELERİ VE MENÜ TASARIMI Zorunlu
EGST221 Türkçe PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI I Zorunlu
ETRD201 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu
EYDL291 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Zorunlu
Toplam 13 4 0
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST204 Türkçe TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI Zorunlu
EGST206 Türkçe EKMEK ÜRETİMİ VE PASTACILIK Zorunlu
EGST220 Türkçe PROFESYONEL AŞÇILIK VE MUTFAK UYGULAMALARI II Zorunlu
EISL220 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Zorunlu
ETRD202 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu
Toplam 10 10 0
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
2020SEC-5-GST Türkçe STF GASTRONOMİ VE MUFTAK SANATLARI 5 YY. SEÇMELİ DERSLER Seçmeli
EGST321 Türkçe FRANSIZ MUTFAĞI UYGULAMALARI Zorunlu
Toplam 2 2 0
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
2020SEC-6-GST Türkçe STF GASTRONOMİ VE MUFTAK SANATLARI 6 YY. SEÇMELİ DERSLER Seçmeli
EGST320 Türkçe ASYA MUTFAĞI UYGULAMALARI Zorunlu
Toplam 2 2 0
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
2020SEC-7-GST Türkçe STF GASTRONOMİ VE MUFTAK SANATLARI 7 YY. SEÇMELİ DERSLER Seçmeli
EGST421 Türkçe İSPANYOL MUTFAĞI VE UYGULAMALARI Zorunlu
Toplam 2 2 0
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
2020SEC-8-GST Türkçe STF GASTRONOMİ VE MUFTAK SANATLARI 8 YY. IMU DERSLERİ Seçmeli
Toplam 0 0 0
2020SEC-5-GST – STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 5 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST323 Türkçe İTALYAN MUTFAĞI UYGULAMALARI Seçmeli
EGST325 Türkçe İLERİ PASTACILIK Seçmeli
EGST327 Türkçe GIDA MEVZUATI Seçmeli
EGST329 Türkçe İÇKİ KÜLTÜRÜ Seçmeli
EGST331 Türkçe GENEL SAĞLIK BİLGİSİ VE İLK YARDIM Seçmeli
2020SEC-6-GST – STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 6 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST322 Türkçe MOLEKÜLER GASTRONOMİ Seçmeli
EGST324 Türkçe BANKET ORGANİZASYONLARI Seçmeli
EGST326 Türkçe PASTACILIKTA MODELLEME Seçmeli
EGST328 Türkçe YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI Seçmeli
EGST330 Türkçe ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI Seçmeli
EISL326 Türkçe MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli
2020SEC-7-GST – STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 7 YY. Seçmeli Dersler
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST423 Türkçe A LA CARTE UYGULAMALARI Seçmeli
EGST425 Türkçe MESLEK ETİĞİ Seçmeli
EGST427 Türkçe GIDA SEKTÖRÜNDE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Seçmeli
EGST429 Türkçe SÜSLEME SANATLARI Seçmeli
EGST431 Türkçe FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ Seçmeli
EGST433 Türkçe PEYNİR TEKNOLOJİSİ Seçmeli
2020SEC-8-GST – STF Gastronomi ve Muftak Sanatları 8 YY. IMU Dersleri
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü
EGST402 Türkçe İŞ BAŞINDA MESLEKİ UYGULAMALAR Seçmeli
EGST404 Türkçe BİR FİRMADA KADROLU ÇALIŞMAK (+RAPOR) Seçmeli
EGST406 Türkçe UYGULAMALI ARAŞTIRMA PROJESİ (BİTİRME TEZİ) Seçmeli
Foto Galeri
Back to top of page
×