TEKSTİL VE MODA TASARIMI

Tezli Yüksek Lisans

Program Hakkında

Tekstil ve Moda Tasarımı tezli yüksek lisans programının temel amacı, ilgili alandaki lisans programlarından mezun öğrencileri tekstil, moda ve tasarım alanında uygulama becerisi olan bilim uzmanları ve akademisyen adayları olarak yetiştirerek, onları kariyer hayatlarının her kademesine hazır hale getirmektir.

Program Müfredatı

Tekstil ve Moda Tasarımı tezli yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için ilk iki yarıyılda toplam 24 kredilik 8 adet dersi, başarıyla geçmeleri gerekir. Buna ek olarak öğrencilerin üçüncü ve dördüncü yarıyılda seminer ve yüksek lisans tezlerinden başarılı olmaları gerekmektedir. Programı tamamlamak için minimum süre 4 yarıyıl maksimum süre 6 yarıyıldır. Tekstil ve Moda Tasarımı tezli yüksek lisans programı müfredat bilgisi için lütfen TIKLAYINIZ.

Tezsiz Yüksek Lisans

Program Hakkında

Tekstil ve Moda Tasarımı tezsiz yüksek lisans programının temel amacı, ilgili alandaki lisans programlarından mezun öğrencileri tekstil, moda ve tasarım alanında uygulama becerisi olan uzmanlar olarak yetiştirerek, onları kariyer hayatlarının her kademesine hazır hale getirmektir.

Program Müfredatı

Tekstil ve Moda Tasarımı tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için ilk iki yarıyılda toplam 30 kredilik 10 adet dersi, ve bitirme projelerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Programın minimum süresi 2 yarıyıl maksimum süresi 3 yarıyıldır. Tekstil ve Moda Tasarımı tezsiz yüksek lisans programı müfredat bilgisi için lütfen TIKLAYINIZ.