SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yakın ilişkili iki alan olmakla beraber, yerel ve uluslararası düzeylerde meydana gelen siyasal, sosyal, ekonomik ve yönetsel değişimleri anlamamıza ve anlamlandırmamıza yardımcı olmaktadır. Siyaset Bilimi, devlet, hükümet, siyasal partiler, siyasal kültür, baskı grupları, sosyal sınıf, toplumsal cinsiyet, toplumsal değişim, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik ve uluslararası örgütler gibi konuları incelemekle birlikte, güç, otorite, meşruiyet, siyasal adalet, demokrasi, insan hakları ve eşitlik vb. kavramların bilimsel çalışmalarıyla da ilgilenmektedir. Modern devletlerde, yönetsel organizasyonların gelişmesiyle birlikte karar alma, politika belirleme, planlama, yönetme, uygulama ve değerlendirme konularında uzmanlaşmış insanlar yetiştirme ihtiyacı daha da artmıştır. Kamu Yönetimi disiplini ise, bu ihtiyaca cevap verir nitelikte yerel ve ulusal düzeyde kamu örgütlerinin yapılanmasını, kamu politikalarının oluşturulmasını ve ulus üstü seviyede oluşturulan siyasaları incelemektedir. Nişantaşı Üniversitesi, geleceğin yöneticilerini yetiştirme amacı doğrultusunda, siyaset ve yönetim çalışmalarının yenilikçi bir tutumla birleştirilmesi, öğrencilerin değişimlere hazırlıklı olmaları ve mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi açısından kendilerine çok önemli katkılarda bulunmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarının iş alanları oldukça geniştir. Başbakanlık, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarında, her düzeydeki yerel yönetimlerde ve idari yargıda, genel müdürlük ve değişik müsteşarlık bünyesinde müfettiş, uzman ya da yönetici pozisyonunda görev alabilmektedirler. Özel sektörde ise, şirket ve firma yöneticiliği, bankalarda uzmanlık ve müfettişlik, finans yönetimi ve uzmanlığı, üretim yönetimi ve organizasyonu, dış ticaret uzmanlığı, uluslararası ticaret danışmanlığı, satış ve pazarlama, eğitim, yazılı ve görsel medya gibi alanlarda iş bulabilmektedirler. Ayrıca lisansüstü eğitim ve öğrenimlerini tamamlamaları durumunda, akademik bir kariyere sahip olmaları da mümkündür.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü müfredatı, çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgilerin yer aldığı derslerle oluşturulmuştur. İster kamu, isterse özel sektör olsun, program nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanmıştır. Programda yer alan dersler ve öğretim yöntemleri, öğrencilere mesleki, akademik ve idari birikimin yanı sıra analitik bakış açısını da kazandırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, program çok yönlü bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Yönetim Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk Bilimi ve Kent-Çevre Bilimi ana dallarında öğrencilere birçok ders verilmektedir. Bu derslerin yanında öğrencilerimize, İngilizce hazırlık sınıfında öğrenmiş oldukları genel İngilizceyi pekiştirmeleri için, her yarıyıl mesleki İngilizce dersleri ve bölümün gerekliliklerinden biri olan İspanyolca, Rusça veya Almanca dillerinden birini seçmeli ders olarak sunarak mezun olduklarında en az iki yabancı dil konuşabilmeleri amaçlanmaktadır.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi anadal programından Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi anadal programından Meslek Yüksekokulu Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi – Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi – – Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
0. Dönem
Toplam 14 0 0
5. Dönem