Sahne ve gösteri sanatları alanı ülkemizde ve dünyada giderek artan ölçüde, performans sunacak sanatçılara, sahneye konulacak etkinliklerin sanatsal içeriklerinin tasarımını yapacak sanat yönetmenlerine, yapımcılara, yaratıcılığı yöneticilik bilgisi ile birleştirebilen yöneticilere ihtiyaç duyan bir alandır. Sanat galerilerinin yöneticiliği yapmak, bienal, trienal gibi sanat etkinliklerinin düzenlenmesinde küratörlük yapmak sahne ve gösteri alanını iyi bilen, sanatsal ve kültürel birikimi olan kişileri gerektirmektedir.

Bölümün amacı, tiyatro, dans, müzikal, performans sanatları, kamera önü oyunculuk, kamera arkasında oyuncu yönetmenliği, sanat yönetmenliği, dramaturji, hareket ve beden dili gibi temel oyunculuk dersleri ile tiyatrodan televizyona ve sinemaya her gösteri alanında performans sunacak sanatçıları yetiştirmek ve bu alanları yönetecek insanların edinmesi gereken yöneticilik ve iletişim becerilerini ve kültürel donanımı öğrencilerine kazandırmaktır. Bu nedenle alandaki kurumların işleyişi hakkında bilgiler, sahne teknolojisi, etkinlik prodüksiyonu, organizasyon yönetimi, sanat hukuğu, sergileme teknikleri, küratörlük , kültür endüstrisi ve fon Yönetimi, sponsorluk, kent estetiği gibi derslerle öğrencilerin yetkinliği arttırılır.

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü mezunları tiyatro oyuncusu , sinema oyuncusu, dans ve performans sanatçısı olarak bu sektördeki özel ya da kamu kurumlarında çalışabilirler. Sanat ve kültür endüstrisi içinde yapımcılık, sanat yönetmenliği, galeri yöneticiliği, küratörlük, sanat ve kültür dergilerinde yazarlık, eleştirmenlik, çeşitli medya kuruluşlarında sanat ve kültür programlarının yapımcısı ve yöneticisi olarak çalışabilirler. Bölüm mezunları yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler. Bu alanlarda yetişmiş akademisyenlere ihtiyaç duyulmaktadır.

Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü müfredatı 8 dönem süresince kendini geliştiren öğrenciler mesleğe hazır bir biçimde mezun olurlar. Kendine özgüvenli, sektörden ihtiyaçlarına cevap verebilen, global bir bakış açısına sahip bireyler yetiştirmek temel amacımızdır. 4 sene boyunca öğrenciler; Sahne Sanatları, Temel Sanat gibi uygulamalı derslerin yanında Drama Tarihi, Uygarlık Tarihi, Sanat Kuramları, Müzik İşletmeciliği, Estetik ve Sanat Felsefesi, Galeri ve Müzik Yönetimi gibi teorik dersler ile etkin ve yetkin bir bilgiye sahip olarak mezun olacaklardır.

Sahne ve Gösteri Sanatları anadal programından Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Sahne ve Gösteri Sanatları anadal programından Meslek Yüksekokulu Çift Anadal yapılabilecek ikinci anadal programları;

YANDAL Yapılabilecek Anadal Programları

Sahne ve Gösteri Sanatları anadal programından Yandal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Sahne ve Gösteri Sanatları anadal programından Meslek Yüksekokulu Yandal yapılabilecek ikinci anadal programları;

Ücret ve Kontenjan Tablosu

Program Kodu Program Puan Türü Kontenjan Puan Başarı Sıralaması Ücreti ₺ Tercih Bursu ₺
Sanat ve Tasarım Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (Burslu) Özel Yetenek 4 - - - -
Sanat ve Tasarım Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (%75 İndirimli) Özel Yetenek 34 - - 16.065 12.048