2019 YKS sonuçlarına göre Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri, 19 - 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Üniversitemiz Maslak 1453 NeoTech Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir.

* Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

2019 ÖSYS’de merkezi yerleştirme ile Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans, ön lisans veya yüksekokul programlarına tam burslu yerleşenler, e-kayıt sisteminden faydalanabilmektedirler. Ayrıntılı bilgi için lütfen TIKLAYINIZ.

• ÖSYM sonuç belgesi https://ais.osym.gov.tr adresinden indirebilirsiniz)
  • Lise diplomanızın aslı ve bir adet fotokopisi (Diplomanızı https://www.turkiye.gov.tr adresinden indirebilirsiniz. Diplomanız henüz hazırlanmadıysa aslı temin edilene kadar yeni tarihli mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilirsiniz)*
  • T.C. nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopisi
  • Adli sicil kaydı (https://www.turkiye.gov.tr adresinden indirebilirsiniz.)
  • 3 adet vesikalık fotoğraf
  • Askerlik belgesi (1998 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için)
  • İkametgah belgesi veya beyan formu
  • Rapor istenen lisans veya ön lisans programları için sağlık raporu**

RAPOR İSTENEN BÖLÜMLER VE AYRINTILARI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (Ön Lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

HAVACILIK YÖNETİMİ (Lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (Ön Lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (Lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (Ön Lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

DENİZ ULAŞTIRMA ve İŞLETME (Ön Lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

EĞİTİM ÜCRETİ ÖDEME KOŞULLARI

1- Havale/EFT ile Ödeme: Yıllık öğrenim ücreti, üniversitenin aşağıdaki banka hesaplarına doğrudan havale veya EFT yöntemiyle ödenebilir. Havale işlemi, kampüs içerisindeki banka şubesinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Hesap Bilgileri

• Banka ve Şube: Vakıfbank – Etiler Şubesi
  • Alıcı:Nişantaşı Üniversitesi
  • IBAN: TR26 0001 5001 5800 7306 1054 34
  • Açıklama: Açıklama kısmına Öğrencinin adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası yazılmalıdır.

2- Otomatik Tahsilat Sistemi (OTS): Yıllık öğrenim ücreti, kampüs içerisindeki ve ülke genelindeki tüm Vakıfbank şubelerinden OTS ile taksitlendirilerek ödenebilmektedir.

3- Kredi Kartı ile Ödeme: Kullanılabilir limiti öğrenim ücretini ödemeye yeterli World, Maximum, Axess ve Bonus özellikli kredi kartları ile QNB Finansbank ve HSBC kredi kartlarıyla taksitli ödeme yapılabilmektedir. Diğer bankaların kullanılabilir limiti yıllık öğrenim ücretini ödemeye yeterli banka kredi kartları ile tek seferde ödenebilir.